Miljørigtig ombygning af Mallinggård

Bent Møller, Rudolf Steiner Skolen i Skanderborg, Skanderborg. 1 side tekst (udateret), 3 sider tegninger samt en avisartikel fra Horsens Folkeblad, 9. september 1998.
Elektronisk version af rapporten: www.alternativisolering.dk/download/Miljørigtig ombygning af Mallinggård/98-51.pdf (kræver Adobe Acrobat Reader)

Formål
At afdække den optimale byggetekniske anvendelse af alternativ isolering ved en ombygning af Mallinggårds lade til undervisningslokaler.

Fremgangsmåde og resultat
I samarbejde mellem Rudolf Steiner Skolens lærere, forældre og elever blev udarbejdet et oplæg til en arkitekt og ingeniør, der så udarbejdede et projektforslag. Som inspiration til processen blev afholdt et økologisk byggemarked, hvor inviterede håndværkere udstillede deres produkter og bidrog med deres erfaringer. Lærere, forældre og elever har sammen med håndværkere og leverandører af byggematerialer været involveret i den løbende proces med byggemøder mv.

Laden vil blive ombygget til en gymnastiksal med tilhørende omklædningsrum, samt et faglokale og et køkken. På 1. sal er indrettet yderligere lokaler.

Det oprindelige eternittag var utæt og er udskiftet med et tegltag. Det oprindelige murværk i ydervæggene er så vidt muligt bevaret. Der vil blive indblæst papirisolering i såvel tagkonstruktionen som i lette ydervægge ved vindfang.

Der har i gennem hele processen været et positivt samarbejde med byggemyndighederne.

Byggeriet har været omtalt i den lokale presse (Horsens Folkeblad). Artiklen er vedlagt som en del af rapporten.

Kontakt
Skoleforeningen Rudolf Steiner skolen i Skanderborg, Grønnedalsvej 16 B, 8660 Skanderborg
Tlf.: 86 94 60 02

Hans Dollerup, Byggeøkologisk rådgivning, Nørregade 32, 8660 Skanderborg
Tlf.: 70 20 47 44
E-post: hansdollerup@get2net.dk

Nøgleord
bygningsbeskrivelse, demonstrationsbyggeri, indbygning, papirisolering.