Gør dit hus økologisk

Byg om – med omtanke

Fire TV-programmer samt en række artikler mv. samlet på en hjemmeside under Danmarks Radio. TV-programmerne har været vist på DR1 og DR2 i august 2000 og har været genudsendt i 2001.

Projektet er lavet i et samarbejde mellem:
Organisationen for Vedvarende Energi, http://www.orgve.dk ved ingeniør Ejvin Beuse,
Landsforeningen Økologisk Byggeri, http://www.lob.dk ved byggeøkolog Hans Dollerup,
Samvirkende Energi- og Miljøkontorer, http://www.sek.dk ved arkitekt m.a.a. Hans Jacob Jacobsen,
Grøn Guide Hjortshøj, http://hjem.get2net.dk/GronGuideHjortshoj ved ingeniør Pierre Lecuelle,
Dansk Center for Byøkologi, http://www.dcue.dk ved arkitekt m.a.a. Rie Øhlenschlæger og
miljøjournalist Hans Pedersen

Der er ikke længere adgang til materialet på DR's hjemmeside. I stedet henvises til hjemmesiden for Friland på http://www.dr.dk/dr2/friland samt til adressen nævnt under 'Kontakt'

Formål
At informere den enkelte husejer om mulighederne for at tænke bæredygtighed og økologi ind i de enkelte faser af byggeriet, i forbindelse med om- og tilbygning.

Fremgangsmåde
Der er produceret fire TV-programmer samt oprettet en hjemmeside med materiale der beskæftiger sig med økologisk byggeri.

Resultat
I fire TV-programmer med titlen "Byg om - med omtanke" vises, hvordan boligdrømme, kvalitet og økonomi kan gå hånd i hånd med hensynet til miljøet.

Programserien sætter ifølge oplægget lighedstegn mellem bæredygtigt byggeri og kvalitet og gør op med nogle af de myter og fordomme, der er der er knyttet til bæredygtigt byggeri. Det viser sig ofte, at det er sund fornuft for både den enkelte husejers pengepung og almene livskvalitet at vælge miljøvenlige løsninger. Og grønne byggeløsninger kan let integreres i et helt almindeligt parcelhus. Programmerne søger ifølge DR at afmystificere begrebet økologisk byggeri og give husejere et bæredygtigt alternativ til traditionelle byggematerialer.

TV-programmerne har været vist på DR1 og DR2 i august 2000 og har været genudsendt i 2001.

Hjemmesiden indeholder desuden en række artikler der handler om mulighederne for at integrere økologi, æstetik og økonomi, samt en litteraturliste til videre søgen efter information.

Kontakt
De fire TV-programmer med titlen "Byg om - med omtanke" er udgivet på video og kan købes hos
Dansk Center for Byøkologi, Jægergårdsgade 97, 8100 Århus C
Tlf.: 89 40 58 80
E-post: dcue@dcue.dk
Hjemmeside: http://www.dcue.dk/

Nøgleord
genanvendelse, papirisolering, TV-program, økologi / bæredygtighed.